Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/forandringspunktet.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
FORANDRINGER | Morten Saaugaard
2236 1861 mosaau@icloud.com

FORANDRINGER

Vælg tema og læs personlige beretninger og blogs om forskellige problemstillinger

TANKEFELTTERAPI OG AFHÆNGIGHED AF EN PERSON

Afhængigheden – før tankefeltterapien

Jeg havde kort forinden behandlingen hos Morten, indledt – og afsluttet – et forhold til en anden musiker. Mit problem huserede stadig i mig efter bruddet. Det var som om, at når ham fyren blomstrede og alt kørte for ham med koncerter, så blev jeg enormt lille og tiltrukket af ham. Omvendt, når jeg blomstrede, så blev han trist og jeg skulle så have dårlig samvittighed over, at det kørte for mig. Det var som en dans. Efter bruddet endte det i en masse energikrævende bebrejdelser og misforståelser og den dårlige synergi var der stadigvæk.

tankefeltterapi  og afhængighed

Under behandlingen – under tankefeltterapien

Jeg kan ikke helt sætte ord på det, for jeg forstår det ikke, men noget har forandret sig meget. Det var jeg allerede overbevist om, da klumpen i mit bryst blev mindre og mindre og forsvandt under behandlingen, og jeg følte mig meget tilpas.

tankefeltterapi  og afhængighed

Efter behandlingen – efter tankefeltterapien

Jeg mødtes med med ham til en kop kaffe, da jeg kom hjem til London, og vi snakkede sammen om alt muligt, og det mærkelige var, at vi begge blomstrede og humøret var højt. Det gamle spil var væk og der var ingen bebrejdelser, kun harmoni og interesse for, hvordan det gik med hinandens koncerter og liv. Vi skiltes som venner med et kram og et smil. Meget mærkeligt.

METTES HISTORIE – UAFSLUTTET SORG

Baggrund – før tankefeltterapi-behandlingen

Mette har haft tilbagevendende mavesmerter i mange år. Det er cirka 6 anfald om måneden i øjeblikket og hun tager stærk morfinpræparat for at holde det ud. Hun ser ikke sine børn for tiden. De har vendt hende ryggen, da hun håndterede sin mors død med stærk medicin og de følte hun var pinlig.

Behandlingen – under tankefeltterapien

Vi arbejder på hendes første mavekrampeanfald i 1992 og hun kan mærke en let smerte, der hvor det plejer at komme, mens jeg tapper hende. Sætningen vi bruger er: “jeg er ensom” og senere “jeg er uønsket”. Hun fortæller, at hun er bange for at dø uden at have set sine børn igen. På et tidspunkt tager hun sig hurtigt til brystet. Jeg spørger hvorfor. Der har hun en medaljon med et billede af sin mor. Vi arbejder med sorgen, som jeg formoder hun har udskudt med sit misbrug og vi ændrer sætningen til “Jeg savner min mor” mens vi fokuserer på smerterne omkring binyrerne. Jeg får Mette til at fortælle om form og farve, hvilket hun er rigtig god til. Genstanden vi forestiller os, forsvinder langsomt og sikkert og Mette føler sig let. Behandlingen har taget cirka 90 minutter.

Efter behandlingen – efter tankefeltterapien

Mette fortæller, at efter sessionen sover hun, vågner med hovedpine, som varer resten af dagen, trods rigeligt vandindtag.  Hun besøger sin mors grav for første gang, og giver sig lov til at være rørt og føle lettelse og en forståelse for, at det er vigtigt at leve livet mens man har det.
Jeg spørger Mette efter to måneder, hvordan det er gået. Til forskel fra før med 6 anfald om måneden, havde hun 6 uger uden nogen anfald, hvilket hun er overbevist om er grundet tankefeltterapi-sessionen.

BLOG: TANKEFELTTERAPI OG EKSAMENSANGST

eksamensangst – eksamensangst – eksamensangst

“Eksamen er en fest for den velforberedte elev”, siger man. Måske har du sporet en snert af ironi, når nogen har sagt det i anledning af, at samtalen har drejet sig om en nært forestående eksamen. For I virkeligheden er der ikke ret mange af os der tror på, at eksamen er nogen særlig præcis måde at graduere vores kunnen og viden på. Meget få elever glæder sig i virkeligheden til eksamen. De fleste glæder sig til den er overstået.

eksamensangst – eksamensangst – eksamensangst

Hvad sker der til eksamen når det går galt?

For nogen af os går klappen ned. Vores krop læser situationen som en livsafgørende, måske endda livstruende begivenhed. Når det først er gået igang, galoperer det ustoppeligt afsted. Pulsen stiger, adrenalinen pumper i kroppen, og allerværst: ilt forsvinder fra pandelappen, der hvor al din sammenhængende viden og din slagplan ligger. Der er brug for ilten i reptilhjernen istedet, og nu er din krop et dyr der kun kan tænke på at overleve ved at forsvare sig, flygte eller spille død. Den spejder efter faresignaler, og finder sin egen forhøjede puls, svedige håndflader, censors der rømmer sig, din lærers egen nervøsitet og bekymringsrynker i panden som bevis på, at her er noget ravruskende galt. Ethvert spørgsmål bliver forstået som et angreb og det er umuligt at genstarte pandelapperne. Du får en lav karakter, men din lærer og du selv, er udemærket klar over, at den svarer overhovedet ikke til dit niveau. Det gør dig ked af det og det præger din forberedelse til næste eksamen. Kan du genkende den historie?

eksamensangst – eksamensangst – eksamensangst

Hvad kan tankefeltterapi gøre?

Ville du ønske, at du kunne gå til eksamen med nul nervøsitet før og under? Det kan faktisk lade sig gøre. Det er ikke det samme som at være ligeglad med at gå til eksamen. Målet er, at gå til eksamen med ro i sindet, lethed i kroppen og fred i hjertet. For nogen af os vil det være en stor overvindelse at gå til eksamen uden at bryde sammen, men at gå til eksamen som rolig, fredfyldt og let, er en stor force der kan gøre, at du kan koncentrere dig om det faglige, frem for, hvad du tror andre synes om dig i en situation, hvor du ellers bliver målt og vejet efter en skala. Jeg har hjulpet enkelte studerende på en musikuddannelse og en pædagoguddannelse, med at slippe eksamensangsten. Der er sket en afgørende ændring, så klienterne har bestået og fået den karakter der svarer til deres kunnen og viden. Kontakt mig også, hvis du skal holde en tale, et oplæg eller optræde, men ved, at din nervøsitet kommer til at hæmme din præstation og gøre det til en ubehagelig oplevelse og et dårligt minde. Det kan ændre sig markant efter blot een session.

JESPERS FORTÆLLING OM KLAUSTROFOBI

Før tankefelttterapi-behandlingen

Jeg  meget bekymret for at tage mindre indenrigsfly i udlandet, fordi jeg har oplevet at kunnet komme ud af flyet når jeg ville, fordi folk foran mig var lang tid om at rejse sig og gå ud. Det er osse et problem i min hverdag – offentlige toiletter og elevatorer, at jeg lige tænker, at jeg kommer til at sidde fast. Hvis det er en dårlig dag, undgår jeg elevatorer og toiletter.
klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi 

Under tankefeltterapi-behandlingen

Vi finder sætningen frem “jeg kan ikke komme ud” og Morten banker på punkterne. Jeg reflekterer meget over selve behandlingen, da jeg er ved at tage en anden alternativ uddannelse. Jeg regner ikke rigtig med, at det har hjulpet.
klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi – klaustrofobi 

Efter tankefeltterapi-behandlingen

Men jeg har så efterfølgende kørt i elevator nogle gange og glemte at tænke på at det var “farligt”, har også været på offentligt toilet og glemte at tænke på om jeg nu kunne komme ud. Kan heller ikke rigtig fremkalde billedet af mig i en flyver. Tankerne “flyver” videre, så selv om jeg ikke har testet det med at flyve, så synes jeg at det er meget positivt. Mange mange tak for behandlingen.